Asertivna komunikacija

Asertivna komunikacija je stil komunikacije koji uključuje izražavanje svojih misli, osećanja i potreba na direktan i iskren način, uz poštovanje prava i granica drugih. To je način komunikacije koji nije ni agresivan ni pasivan, već samouveren i pun poštovanja.

Neke ključne karakteristike asertivne komunikacije uključuju:

 Direktnost: Asertivna komunikacija podrazumeva direktno izražavanje svojih misli i osećanja, umesto da se tučete po žbunju ili skrivate svoja prava osećanja.

 Poštovanje: Asertivna komunikacija uključuje poštovanje prava i osećanja drugih, uz istovremeno zalaganje za svoja prava i potrebe.

 Samopouzdanje: Asertivni komunikatori su sigurni u svoje misli i osećanja i sposobni su da se izraze jasno i samouvereno.

 Empatija: Asertivna komunikacija podrazumeva sposobnost razumevanja i priznavanja perspektive drugih, čak i ako se ne slažete sa njima.

Korišćenje asertivne komunikacije može pomoći u poboljšanju odnosa, smanjenju sukoba i povećanju vašeg samopoštovanja i samopouzdanja. To je vredna veština koja se razvija iu ličnom iu profesionalnom okruženju

Za listu raspoloživih in-house treninga kliknite OVDE

Više informacija na: treninzi.rs@gmail.com – pozovite: +381 64 129 1983

Naši klijenti